УРЦИС

Универзитетски рачунарски центар Источно Сарајево (УРЦИС) пружа широк спектар некомерцијалних услуга како студентима тако и свим запосленим на Универзитету у Источном Сарајеву. Унаприједите наставу и истраживачки рад савременом инфраструктуром која вам стоји на располагању.

О УРЦИС-у

О УРЦИС-у

Универзитет у Српском Сарајеву, данас у Источном Сарајеву, је географски дистрибуиран и са својим високошколским установама...

Прочитај више

Инфраструктура

Инфраструктура

Организационе јединице Универзитета у Источном Сарајеву су преко постојећег "VPN"-а повезане у један систем путем кога врше размјену података...

Прочитај више

Услуге

Услуге

УРЦИС развија информационо-комуникационе технологије и пружа многобројне сервисе Универзитету у Источном Сарајеву...

Прочитај више

Препознај PHISHING у 5 корака

Phishing

Phishing – превара у којој се злонамјерни нападач лажним представљањем и наизглед легитимним захтјевом покушава потенцијалну жртву натјерати да учини нешто на своју штету.

Најћешћи циљеви – крађа личних података, остваривање финансијске користи и ширење злонамјерног софтвера.

Прочитај више

Новости
 • Дана 30.09.2014. г. несебичним ангажманом мрежног тима Сарнет-а спојени су Филозофски и Правни факултет на Палама на инфраструктуру САРНЕТА чиме је омогућен приступ свим ресурсима које нуди Академска истраживачка мрежа.
 • УРЦИС је, експериментално, поставио апликацију којом се тестира доступност назива домена. Такође је могуће добити стабло хијерархије сервера домена са неким њиховим општим подацима.
  Тестирајте апликацију
 • Дана 25.06.2014. г. УРЦИС је пустио у погон модул Информационог система Универзитета (ИСУ) који се односи на статистички преглед броја студената према разним параметрима студирања. Дат је сумарни преглед на нивоу универзитета и преглед по појединим организационим јединицама Универзитета.
 • Економски факултет на Палама је први од факултета у том граду који је спојен на SARNET. Поред тог факутета у плану је спајање и Филозофског и Правног факултета када се за то обезбиједе технички услови. Приступ паневропској академској мрежи, овој институцији, је омогућен од 19.06.2014.
 • Дана 16.06.2014. г. Вриједним ангажманом мрежног тима Сарнет-а, Саобраћајни факултет Универзитета у Источном Сарајеву, поново је спојен у мрежу Сарнет-а. Том приликом, санирана је сва штета на активној мрежној опреми Сарнет-а, која је проузрокована плављењем просторија Саобраћајног факултета.
 • Дана 07.11.2013. г. Саобраћајни факултет у Добоју је спојен на оптичку телекомуникациону мрежу SARNET-а. Овим је још један факултет Универзитета у Источном Сарајеву добио приступ бази научно информационих радова, студентских wеб сервиса и осталих wеб садржаја "Паневропске академске мреже", као и рачунарској глобалној мрежи за све већи број студената и научно наставног особља.
 • Агенција за акредитацију високошколских установа Републике Српске је дала позитивну оцјену за рад нашег интегрисаног Информационог система. Овом сигналом је дата потврда да је УРЦИС од почетка био на правом курсу. Овим чином је УРЦИС још мотивисанији за рад на унапређењу и развоју Информационог система Универзитета. За више информација о агенцији: http://www.heaars.com

  Погледајте извјештај агенције