Услуге

Наше услуге

Услуге

УРЦИС развија информационо-комуникационе технологије и пружа многобројне сервисе Универзитету у Источном Сарајеву, у цијелини, као многобројним научним скуповима и широј образовној и научно-истраживачкој заједници Републике Српске.

УРЦИС је сервисни центар и централно чвориште ‘VPN’ мреже Универзитета. Као такав УРЦИС представља главну тачку повезивања свих организационих јединица Универзитета, база података информационог система, студентских сервиса. Подршка се наравно не односи само на институције него и на разноврсно особље, појединачне кориснике, који су на њима ангажовани.

Коришћењем Вашег бежичног уређаја (лаптоп, смарт мобилни телефон, ПДА, итд.) можете приступити, између осталих, студентском сервису (ИНФО КИОСК) са било које локације.

Желите да организујете конференцију са одређеним бројем учесника путем видео - конференцијског система? На располагању Вам је конференцијска просторија и савремена видео опрема која омогућује пренос.

Регистрација новог .UES.RS.BA подомена и одржавање старог поддомена .UNSSA.RS.BA.
УРЦИС Вам омогућава да бесплатно можете извршти регистрацију поддомена.

Организационим јединицама и разним универзитетским удружењима пружамо могућност постављања Интернет презентације на УРЦИС-овом серверу. Хостоване презентације су видљиве под сопственим доменом институције (нпр. www.institucija.ues.rs.ba). Поред овога, УРЦИС својим корисницима пружа могућност постављања личних презентација. Регистрација домена и ‘web hosting’ се односи на, поред организационих јединица Универзитета, све запослене на Универзитету као и на све студенте нашег Универзитета.

За све ово и још много тога стојимо Вам на располагању. Обратите нам се на телефон 057/320-140, или путем електронске поште admin@urc.ues.rs.ba. Надамо се успјешној сарадњи!